Jumaat, 4 September 2009Jus Qaseh Kekanda dan Adinda memuatkan khazanah-khazanah alam seperti JUS KURMA, MADU, AIR ZAM-ZAM, BUAH TIIN, BUAH ZAITUN, HABBATUS SAUDA’, ZA’FARAN, GINKGO BILOBA dan SIRIH dalam satu formulasi istimewa serta ramuan khusus terpilih - untuk lelaki (Jus Qaseh Kekanda) dan wanita (Jus Qaseh Adinda).RINGKASAN MANAFAAT

Tubuh kita asalnya bersih dan sihat namun hari demi hari kita terdedah kepada persekitaran dan budaya pemakanan yang memudaratkan dalam keadaan kita leka dan lalai. Hasilnya hari ini penyakit-penyakit kronik kini mudah menjangkiti anak-anak muda akibat situasi tersebut. Rasulullah Sallallahu 'Alaihi Wasallam juga bersabda, yang bermaksud: "Wahai orang beriman, makanlah makanan yang bersih daripada apa yang dikurniakan kepada kamu" (Hadis Riwayat Muslim).Gabungan intipati Qaseh merupakan gabungan makanan sunnah dan herba tempatan yang melengkapi keperluan tubuh dari hujung rambut hingga ke hujung kaki. Ia meliputi keperluan kepada sistem dan fungsi tubuh itu sendiri dari:

DARAH

Mengimbangi kepekatan darah dalam tubuh agar tidak terlalu pekat serta mudah dihantar ke seluruh anggota tubuh.

SARAF

Apabila darah mudah dihantar ke seluruh anggota maka saluran saraf juga akan berkembang dengan baik tidak lagi sempit kerana darah juga membekalkan oksigen.

OTAK

Otak lebih cerdas dan daya ingatan lebih mantap kerana darah membekalkan oksigen lebih banyak. Lebih-lebih lagi bagi anda yang banyak menggunakan tenaga otak seperti jurutera dan seumpanya.

JANTUNG & PARU-PARU

Jantung lebih sihat kerana tidak dibebani dengan darah yang terlalu pekat. Paru-paru lebih rehat.

USUS

Bekerja dengan lebih baik apabila makanan lebih mudah dicernakan dan lebih rehat. Masalah buasir dapat dijauhi.

BUAH PINGGANG

Menapis dengan lebih efektif kerana bekalan darah dan oksigen yang lancar dan menyalurkan toksin dan sisa ke bahagian pencernaan dengan lancar.

KULIT

Kulit lebih segar dan sihat apabila mikro-saraf menerima darah dan oksigen dengan banyak. Luka mudah pulih dan parut menjadi minima.

RANBUT

Lebih kuat dan tidak mudah gugur kerana kulit kepala yang sihat.

MATA, TELINGA, HIDUNG & RONGGA PERNAFASAN

Penglihatan dan pendengaran lebih tajam dan deria bau lebih peka. Hidung juga sukar dijangkiti penyakit dari kesan pendedahan kepada pencemaran habuk, debu dan kotoran lain. Bakteria sukar menjangkiti saluran nafas dari kerongkong hingga ke paru-paru.RAHIM

Lebih selesa mengikut situasi semasa. Kitaran haid lebih teratur. Menjauhi keputihan kerana fungus dan bakteri sukar menjangkiti. Jika hamil, rahim akan lebih relaks dan fleksibel bergantung kepada pembesaran kandungan.

TULANG & SENDI

Tulang lebih teguh dan kukuh. Tidak mudah rapuh. Bekalan kalsium yang diperolehi, semasa ke semasa dari pemakanan ini. Sendi lebih kuat dan sihat.

IBU HAMIL

Lebih bertenaga untuk kekuatan ibu seharian dan pada waktu melahirkan menggantikan darah serta tenaga yang hilang. Anak dalam kandungan lebih tenang kerana zat yang cukup.

ORGAN DALAMAN LELAKI & WANITA

Lebih tenaga, bersih dan sihat. Peluang hamil lebih tinggi untuk wanita yang sukar hamil, Insya Allah, memekat, menyihat serta menyuburkan mani.HARGA BAGI SEBOTOL PRODUK ADALAH RINGGIT MALAYSIA (RM 71.90). SEBARANG URUSAN PEMBELIAN, MENJADI AHLI, PENGEDAR SERTA STOKIS PRODUK ANA EDAR, BOLEH MENGHUBUNGI SAYA DI TALIAN SEPERTI BERIKUT ;

+6012 590 5982 / +6019 204 1182 (IERWAN ISMAIL)

BERSAMA MEMARTABATKAN EKONOMI UMMAH!!!

Tiada ulasan: