Wajah-wajah Ceria


Sabtu, 11 April 2009

Gaji Oh Gaji...



Assalamualaikum.

Dah lama agaknya tidak bersua. Al-maklumla, byk kerja yang perlu dibereskan. Semenjak, dua menjak tiga menjak (pinjam ayat nabil) jadi pendidik nie, rasa lain mcm jer..

Ntahla, aku pon tak tau nape. Tapi yg pasti, sampai skrg ni la, aku belum dapat rasa lagi gaji pertama aku sbg seorang pendidik. Sabo jela, kwn2 len semua dah merasa gaji memasing, tinggal aku ngn lagi sorg member je blum lagi...huhu, tabah2...

Dalam minggu ni jgk, ada je benda yg serba tak kena dlm diri aku. Terlupa tue jadi mainan aku je minggu ni. Tertinggal note dlm kelas lepas mengajar, terlupa sidai baju yang aku dh basuh, terlupa siapkan kertas kerja...

Dan yg paling aku tak caye, aku terlupa nk punch kad masuk kerja ari khamis lepas, haha! berat2...Takkan la pasal pompuan jadi semua nie, hohohoho...

Tapi, yg aku tunggu2kan skrg nie, mmg gaji pertama aku la...agak2 sesak dah skrg ni...aku pon dh 2 bulan tak hulur RM kat mak abah aku kat kpg...nk blk, apatah lagi, tiap2 minggu ada ja aktiviti student...

Tadi aku baru blk dari Karnival Pendidikan MARA area selatan. Buat kat Melaka Mall. Esok aku pegi lagi, mcm2 jenis manusia aku jumpa kat sna, bikin panas jugak...tapi aku tetap sabar,huhu...

K lah, nti aku crite lg. Dah maghrib ni, aku nak solat dlu. Lagipon, skrg kat umah ni dah ada lap top kolej & dpt lak wireless, so aku blh on9 klu aku nak...hehehe =)

Wassalam...



1 ulasan:

John Iverson berkata...

Sabar tu separuh dari Iman...